sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Taas kerran, aina uudelleen

Epäilytti. Kaikki oli tapahtunut nopeasti, liiankin nopeasti. Melkein kivuttomasti. Syvällä sisimmässäni tiesin, että kipu tulisi kuitenkin; musertavana, puristavana voimana, joka salpasi hengityksen. Se piti otteessaan, kunnes kaikki hajosi sirpaleiksi. Niin siinä aina kävi.
Tämä ei voinut olla totta. En ollut voinut tehdä samaa virhettä taas kerran uudelleen. Olin pelästynyt tunteitani ja paennut.
Mitä jos tämä olikin vain pahaa unta? Jospa kaikki olikin vain synkän ja kieroutuneen mielikuvituksen tuottama harhakuva?

Kadutti. Huusin niin lujaa kuin kurkusta lähti. Paiskoin ovia, syytin. Heitin perintömaljakon seinään ja syytin lisää. Vedin hiuksista ja solvasin. Raivo sumensi ajattelukykyni ja näin pelkkää punaista.
Löysin itseni lähibaarista lasinpohjaa tuijottamasta. Häpeä oli ajanut minut pois kotoa ja punkkasin Antin luona pari päivää.
Olisin voinut olla parempi. Olisin kerrankin voinut ajatella tunteitasi ja rakastaa. Olin ollut naiivi ja itsekeskeinen, kypsymätön ja typerä. Jos saisin uuden mahdollisuuden, tekisin kaiken toisin.

Vitutti. Antin tarjoama viskipaukkukaan ei auttanut olotilaan. Sen kämppä oli yhtä sekaisin kuin mieleni sillä hetkellä. Pää oli täynnä nestettä ja vähän muutakin. Hakkasin pöytää ja kirosin ääneen.
Mulla oli ollut kaikki, mutta miksi helvetissä olin mennyt pilaamaan kaiken? Miksi osasin arvostaa asioita vasta sitten kun olin mennyt munaamaan itseni täydellisesti? Perkeleen perkeleen perkele. Oli liian helppoa olla kusipää.

6 kommenttia:

  1. Onko päähenkilön väkivaltaisuus jatkunut pitkään? Onko hänellä ollut onneton lapsuus? Onko hän rikkonut aiemmatkin ihmissuhteensa?

    VastaaPoista
  2. Mitä henkilö teki niin että suhde loppui?
    Mitä henkilö luuli seurustelukumppaninsa tehneen?
    Onko henkilö mies vai nainen?

    VastaaPoista
  3. Kuinka kauan päähenkilöllä kesti tajuta, mitä hän todella arvostaa?
    Onko Antti hänen hyvä ystävänsä vai kuka?
    Eikö päähenkilö ollut kertonut teostaan vielä kumppanilleen, koska häpeä ajoi hänet pois kotoa?

    VastaaPoista
  4. Oliko päähenkilö mieleltään sairas?
    Minkä ikäinen päähenkilö on?
    Miksi päähenkilö ei ole hakenut apua, esim.terapiaa jos noin sekoilee aina?

    VastaaPoista
  5. Mistä päähenkilö oli raivostunut?
    Montako kertaa näin on ennen tapahtunut?
    Jatkuuko suhde vielä tapahtuneen jälkeen?

    VastaaPoista
  6. Mistä päähenkilö oli suuttunut?
    Miten toinen osapuoli reagoi tähän?
    Miten tähän pisteeseen oltiin ajauduttu?

    VastaaPoista